Schutrups Wandeldag met nieuwe routes

EXLOO - Hoe houd je een traditie levend? Door af en toe een verandering toe te passen.

De organisatie van de Schutrups Wandeldag, die op zondag 2 februari voor de 22ste keer wordt gehouden, heeft dit jaar gekozen voor een nieuwe opzet. Vooral de vaste deelnemers zullen aangenaam verrast worden. Dat betekent niet dat alles is veranderd. Wat goed is, is gebleven.

Zo is de grote witte tent, die jarenlang bij de winkel van Schutrups in Exloo stond opgesteld ingeruild voor Tippi- en Yurttenten. "Dat alleen al maakt dat we veel dichter bij onze doelstelling komen", zegt Jan Schutrups. "Een sfeervol en compleet outdoor evenement voor jong en oud en voor sportieve en recreatieve deelnemers. De wandeldag biedt de mogelijkheid om even te ontsnappen aan het drukke leven van alledag."

De 22ste editie kent in de nieuwe opzet daarom totaal andere routes. Schutrups: "Het was veel van hetzelfde de laatste jaren. We wilden gewoon wat anders, een andere beleving. Zo komen de wandelaars voor het eerst door het Hunzebos en het door het Zandgat van Kremers, een prachtige locatie achter het dorp Exloo en door het Hunzedal. Alle routes, vijf, tien, vijftien en 25 kilometer lang, zijn rondom Exloo gesitueerd en zijn veelal in tegengestelde richting dan de afgelopen jaren."

Gebleven is de muziek bij de tent en bij de nieuwe locatie van de pauzeplek. Kinderen kunnen weer broodjes bakken en bij de finish staan de traditionele koffie en snert met roggebrood en spek klaar. Schutrups rekent erop ook dit jaar meer dan 1500 wandelaars te mogen begroeten.

Inschrijven kan via de website http://www.schutrups.nlDe kosten zijn 7,50 euro. Inschrijven op de dag zelf kost 9,50 euro. De start is tussen 9.00 en 13.00 uur. Op 2 februari kan tot 13.00 uur ingeschreven worden.