Sportclub Stadskanaal viert eeuwfeest; lezing Björn Kuipers in Theater Geert Teis

STADSKANAAL - Sportclub Stadskanaal bestaat 100 jaar.

Het eeuwfeest wordt op gepaste wijze gevierd met verschillende activiteiten zoals een jubileumweekend op 5 en 6 juni en een jeugdvoetbaltoernooi op 20 en 21 juni.

Het spits van het feestprogramma wordt afgebeten op donderdag 16 april. Dan houdt de jubilerende club namelijk een verenigingsavond in Theater Geert Teis. Onder het motto 'Samen sterk' houdt supermarktondernemer en internationaal topscheidsrechter Björn Kuipers uit Almelo een inspirerende lezing.

"De bijeenkomst is niet alleen voor de leden van Sportclub Stadskanaal, maar alle leden van sportverenigingen in de Kanaalstreek en regio zijn van harte welkom", vertelt bestuurslid René Becker. "Van volleybal tot hockey, van atletiek tot tennis. En meer.

Met elkaar zijn we bezig om een sportief klimaat te creëren in de Kanaalstreek. Sporten is gezond en niet alleen omdat je er fit van wordt. Regelmatig sporten zorgt voor positieve veranderingen in het leven."

Of de lezing daadwerkelijk gaat plaatsvinden is afhankelijk van de kaartverkoop, vervolgt Becker. "Een ticket kost 15 euro, wie twee kaarten bestelt, betaalt 25 euro. We hebben de indruk dat veel mensen nog geen kaartje hebben gekocht, omdat het nog lang geen april is.

Wat ze niet weten is dat we op 10 februari de knoop moeten doorhakken. Als dan nog geen 300 kaartjes zijn verkocht, dan gaat de lezing niet door. Dat zou jammer zijn, want het wordt namelijk een fantastische bijeenkomst."

Toegangskaarten kunnen worden gereserveerd via de mail samensterk@scstadskanaal.nl

Paul Abrahams