Bij deze pompstations in Drenthe en Groningen tank je het goedkoopst

Goedkoop tanken doe je in Drenthe, blijkt uit onderzoek van vergelijkingswebsite Alstu.nl. De provincie staat op de derde plaats als het gaat om de gemiddelde benzineprijs voor een volle tank. Groningen staat in de middenmoot.

Alstu.nl bracht de veertig goedkoopste tankstations per provincie in kaart en vergeleek de prijzen van benzine (Euro 95) op 11 februari. Van de tien goedkoopste tankstations in Nederland staan er vier in Groningen en Drenthe. In Drenthe tanken automobilisten het goedkoopst bij Fieten Olie in Diever en Hoogeveen. 

Groningen

De vergelijkingswebsite berekende dat automobilisten in Drenthe gemiddeld goedkoop uit zijn voor een volle tank benzine. Alleen tankstations in Noord-Brabant en Gelderland hanteren lagere prijzen. Groningen staat op de achtste plaats. Tango Winschoten is het goedkoopste tankstation van die provincie. 

Tanken langs de snelweg

Toch zeggen deze gemiddeldes niet alles. Voor een volle tank kan het 10 euro schelen als je een goedkoop tankstation uitzoekt. Voor benzine langs de snelweg ben je vaak rond de 1,80 euro per liter kwijt, terwijl het gemiddelde van de veertig tankstations met de laagste prijzen in Groningen en Drenthe onder de 1,60 euro ligt.