Jaelynn Kuper wint gemeentelijke finale van de Voorleeswedstrijd in Westerwolde

TER APELKANAAL Jaelynn Kuper van basisschool de Klimop uit Ter Apelkanaal heeft donderdagavond de Westerwolder Voorleeswedstrijd gewonnen.

Deze wedstrijd vond dit jaar plaats in Bellingwolde. De winnaar gaat de gemeente Westerwolde vertegenwoordigen in de halve provinciale finale op 25 maart in De Klinker in Winschoten. De provinciale finale is in Veendam. De winnaar van de provincie Groningen doet mee aan de landelijke finale in mei in Amstelveen.

De tien kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Hennie Nijmeijer naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek.

Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door jurylid Margreet Huiting gesproken. Samen met wethouder Wietze Potze en Simonet Schroot kozen zij de voorleeskampioen.

Jaelynn las een fragment voor uit het boek Verdacht van Carry Slee. De jury vond dat ‘het publiek aan haar lippen hing’.

Marit Oolders van de Vlinder in Ter Apel werd tweede en is daarmee reserve.