Ondernemers verrassen bewoners Maarsheerd met een ontbijt

STADSKANAAL 120 bewoners van Maarsheerd in Stadskanaal hebben vanmorgen kunnen genieten van een rijk gevulde en mooi gedekte tafel met heerlijke broodjes, brownies, croissantjes, eitjes, vis, vers fruit, vruchtensap en fraaie boeketten.

Met dank aan ondernemers uit het centrum van Stadskanaal die de bewoners hebben getrakteerd op een heerlijk ontbijt.

Initiatiefnemer is Moniek Laarman, eigenaar van Lunchcafé Mokka’s: “Samen met mijn collega-ondernemers willen we de bewoners laten merken dat ze erbij horen, dat er in deze grijze en stormachtige dagen ook aan hen gedacht wordt.”

Ze heeft de actie opgezet in samenwerking met Banketbakkerij Blom, Sunsweet, Boels Visspecialiteiten, Voorintholt Groente & Fruit, Keurslagerij Klein, Alders Bloemencentrum en het Cityhotel.

Betrokkenheid

Moniek Laarman: “Het gaat natuurlijk niet om het eten, de bewoners worden immers prima verzorgd, maar om dat wat er bij eten hoort. De gezelligheid, een gesprekje, samen met anderen de dag op een leuke manier beginnen, daar draait het om. Wij willen dat graag een keertje komen brengen bij deze ouderen. Daarmee willen we laten zien dat we ons als ondernemers betrokken voelen bij onze omgeving en bij de inwoners van Stadskanaal.”

Eric Hulshof is medewerker Frontoffice van BCM Ouderenzorg Locatie Maarsheerd. “Ik vind het een geweldig initiatief. We hebben het ontbijt niet in het restaurant geserveerd, maar in de vernieuwde huiskamers van de afdelingen. Het was een mooie verrassing voor de bewoners.”