Jeugdtheater De Koelkids speelt ‘De schaterheksen’

BORGER Jeugdtheater De Koelkids uit Borger brengt vrijdagavond 13 maart (aanvang 19.30 uur) en zondagmiddag 15 maart (aanvang 14.00 uur) het sprookje ‘De schaterheksen’ van Wouter van Schie op de planken van Hotel Bieze.

Een toegangskaartje kost 6 euro, dat is inclusief een consumptie. Tickets zijn vanaf 2 maart te koop bij Bruna en Hotel Bieze.

De schaterheksen zijn de schrik van het sprookjesbos, daar waar boerenzoon Hendrik-Jan en zijn zus Liesje samen een wandeling maken. Vader boer en moeder boerin zijn op zoek naar hun kinderen. In het bos, waar een bijzondere boom staat, zit de boswachter steeds de houthakker achterna en is de rechercheur op bevel van de koning en de koningin op zoek naar hun lang geleden verdwenen zoon.

De een na de ander valt ten prooi aan de betovering van de schaterheksen: de slachtoffers kunnen niet meer ophouden met lachen. Zelf hebben de vrouwen ook veel plezier, maar... ...zij waren ooit prinsessen, en ze werden indertijd op een dag zo maar betoverd tot heks. Alleen als zij worden gekust door een échte prins kan de betovering worden verbroken...