Gaspetitie NPO Radio 2 tienduizend keer ondertekend

De petitie van NPO Radio 2-dj’s Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte is binnen een week tienduizend keer ondertekend. Met hun ‘Gas Op Die Lolly’ actie steunen ze samen met hun luisteraars gedupeerde Groningers. ,,Een geweldige start”, vindt Roodbeen.

Roodbeen dacht eigenlijk dat het ,,inmiddels allemaal wel liep daar in Groningen”, tot hij over de hongerstaking van Dhani Hoekstra uit Ten Post hoorde en hem en andere gedupeerden opzocht. ,,Ik schrok van hun verhalen. Natuurlijk gebeuren er veel goede dingen. Vooral bij de eenvoudigere zaken is het relatief goed geregeld. Maar tegelijkertijd lopen steeds meer mensen vast en is de nood hoog.”

‘Deltaplan’

De dj’s startten een petitie waarmee ze hopen te bereiken dat er een ‘deltaplan’ Groningen komt. Met dat plan moet de afhandeling van schade en de versteviging van huizen sneller en menselijker worden aangepakt. Roodbeen: ,,Het is een crisis die vraagt om een crisisaanpak. Ik hoop dat nog meer Nederlanders laten weten dat dit pijnlijke hoofdstuk uit onze tijd nu eindelijk eens afgesloten moet worden. Wij laten Groningers niet zakken!”

De petitie ondertekenen kan op gasopdielolly.petities.nl.