Interim directeur voor Theater Geert Teis

STADSKANAAL Gerard Wolters gaat aan de slag als interim directeur van Theater Geert Teis. Hij vervangt hiermee tijdelijk Annelies Klunder, die wegens gezondheidsredenen afwezig is.

Gerard Wolters is zeer ervaren in de theaterwereld. Sinds 2005 heeft hij diverse functies in theater besturen bekleed. Daarnaast komt de creativiteit in zijn loopbaan goed naar voren, in zijn werk als regisseur, journalist, scriptwriter en filmmaker.

Zijn passie voor theater en film is groot, zo blijkt ook uit zijn columns over films in het Friesch Dagblad. Met al deze werkzaamheden noemt hij zichzelf dan ook ‘verhalenverteller’.

De afgelopen jaren is Gerard vooral actief geweest als theaterdirecteur. Van 2005 tot aan zijn pensioengerechtigde leeftijd in juni 2018 was hij theaterdirecteur van het Posthuis theater in Heerenveen.

Daarna heeft hij zich ingezet als interim directeur bij theater de Koornbeurs in Franeker. Daar neemt hij deze week afscheid om aan zijn nieuwe uitdaging bij Theater Geert Teis te beginnen.