Werkstraf geëist voor aanranding van oppas in Borger

Tegen een 38-jarige man is een werkstraf van 40 uur geëist voor aanranding van de oppas van de kinderen van zijn toenmalige vriendin en hem in Borger. De oppas heeft aangifte gedaan tegen de man, omdat hij meerdere malen geprobeerd zou hebben om haar te zoenen.

De jonge vrouw was door haar werkgever gevraagd om op te passen bij een klant van de kinderopvang. Ook het zoontje van de de verdachte, die inmiddels in Ter Apel woont, sliep in de woning. De man kwam eerder thuis dan zijn vriendin. Volgens de oppas heeft hij vervolgens een paar keer keer geprobeerd om haar te zoenen. ,,Ik zei dat ik het niet wilde en dat het niet ging gebeuren”, heeft zij de tegen de politie verklaard. ,,Ik heb hem weggedrukt. Toen probeerde hij het weer. Ik zei opnieuw dat ik niet wilde.”

Verdachte ontkent

De vrouw heeft verklaard dat zij de man weer heeft weggedrukt en uiteindelijk is weggelopen. De verdachte ontkent in alle toonaarden. ,,Ik heb haar niet proberen te zoenen. Ik maak wel eens een schunnige opmerking, maar dat is toen ook niet gebeurd.” De officier van justitie vindt dat er voldoende bewijs is. ,,Zij heeft direct haar verhaal verteld aan een vriend. En ook appjes gestuurd over wat er is gebeurd. Haar verklaringen zijn consistent en het wordt niet groter gemaakt dan het is. Waarom zou ze dit verzinnen? Hij is voor haar te ver gegaan en dat is voor haar heel heftig geweest.” De rechtbank doet over twee weken uitspraak.