Leerlingen maken kennis met verschillende sporten; Rick Tieben introduceert de sportkaart

MUSSELKANAAL Alle leerlingen van de basisscholen St. Antonius, De Musselhorst, De Lindenborgh, De Verbindingsweg en De Badde in Musselkanaal en van de St. Josephschool in Zandberg kunnen achttien keer gratis sporten bij zes sportverenigingen.

Dat zijn de voetbalvereniging Musselkanaal, Mountainbike Team Rolfes MTB Juniors, de tennisvereniging MTC, de volleybalvereniging MSK, de gymnastiekvereniging MSK en de judovereniging Tan-Ren-Jutsu.

Met dank aan Rick Tieben. De sportdocent Lichamelijke Opvoeding uit Musselkanaal heeft samen met de zes verenigingen een zogeheten sportkaart ontwikkeld.

Spelregels

"Op de voorkant van de kaart is de strippenkaart te vinden en op de achterkant zijn de deelnemende sportverenigingen vermeld inclusief de spelregels", vertelt Rick. "We willen dat zoveel mogelijk leerlingen van de basisscholen in Musselkanaal en Zandberg kennis maken met de verschillende sporten die er zijn. We willen ze enthousiast maken om te gaan sporten en om in beweging te blijven."

Een jaar geldig

"Bewegen is goed voor iedereen, je kunt niet vroeg genoeg beginnen", vervolgt Rick. "Door te bewegen krijg je een betere conditie, worden je spieren en botten sterker, krijg je een goed gevoel en kom je in contact met anderen. Daarnaast is bewegen goed voor je hersenen."

De sportkaart is geldig van maart 2020 tot en met maart 2021.