GGD: 16 nieuwe bevestigde besmettingen met coronavirus in Drenthe en 16 in Groningen. Nu ook eerste geval in Borger-Odoorn

Het aantal mensen in Drenthe van wie is vastgesteld dat zij zijn besmet met het coronavirus is gestegen naar 89, meldt GGD Drenthe.

Donderdag stond de teller nog op 73. Ook in de gemeente Borger-Odoorn is nu de eerste besmetting bevestigd.

De aantallen in Drenthe zijn nu:

- Gemeente Westerveld: 3- Gemeente Meppel: 5- Gemeente Midden-Drenthe: 4- Gemeente Assen: 9- Gemeente Tynaarlo: 16- Gemeente De Wolden: 5- Gemeente Noordenveld: 3- Gemeente Hoogeveen: 9- Gemeente Emmen: 13- Gemeente Coevorden: 18- Gemeente Aa en Hunze: 3- Gemeente Borger-Odoorn: 1

In Groningen 16 nieuwe besmettingen

De GGD Groningen meldde vandaag 16 nieuwe bevestigde besmettingen. Het totaal komt daarmee op 135. Het aantal sterfgevallen is 1. De GGD Groningen maakt de woongemeenten van de besmette pati├źnten niet bekend.

Nieuwe richtlijnen

De testrichtlijnen van het RIVM zijn aangepast. Het werkelijke aantal besmettingen met het coronavirus is waarschijnlijk veel hoger, want de GGD test lang niet iedereen die ziek is. Een onbekend aantal geïnfecteerden blijft buiten beeld. Deze mensen hebben slechts milde klachten of ze zieken thuis een paar dagen uit of ze voldoen niet aan de nieuwe richtlijnen van het RIVM.