Chiel Siemers de duurzame installateur is overgenomen door Instain

TER APEL De kogel is door de kerk. Het bedrijf Chiel Siemers de duurzame installateur in Ter Apel is overgenomen door Instain uit Terwolde.

De medewerkers zijn vanmiddag op de hoogte gebracht door Chiel Siemers. Ook directeur Matthijs de Pater van Instain was aanwezig.

Voorlopig onder dezelfde naam verder

Siemers en De Pater zijn in de afgelopen maanden druk bezig geweest om de overname nauwkeurig voor te bereiden. CS de duurzame installateur blijft de komende tijd onder dezelfde naam opereren en gaat op termijn over naar de nieuwe groene uitstraling van Instain.

"De overname betekent voor de Instain groep dat F-gassen certificering, zegelrecht, specialistische kennis van duurzame energievoorzieningen, service, onderhoud, renovatie en nieuwbouw worden samengevoegd", benadrukt De Pater.

"Ondanks deze moeilijke tijd in de wereldeconomie en wereldgezondheid hopen we toch met ons ondernemerschap de woningbouwmarkt verder te verduurzamen. Zowel in de bestaande als in de nieuwbouw. Door juist nu deze stap te zetten, laten we zien dat we werkelijk alles willen doen om de woningmarkt in Nederland door de energietransitie te helpen."

Werken aan een betere toekomst

"De belangrijkste gemeenschappelijke waarde van de bedrijven zit hem in de mens", vertellen Siemers en De Pater. "Collega's die elkaar vrienden zijn en een omgeving waar je met plezier kunt werken. Een omgeving waarin iedere collega centraal staat met ruimte en middelen om jezelf te ontwikkelen. Veel lachen en sociaal met elkaar werken aan een betere toekomst."