Wel of geen Pagefestival | 28 april wordt de knoop doorgehakt

STADSKANAAL Vele tientallen evenementen in de Kanaalstreek en Westerwolde zijn afgelast of uitgesteld naar later dit jaar.

Van de Snikkeweek in Musselkanaal tot de Slag om Bourtange, van hardloopwedstrijden tot het Secret Forest Festival en van de wandelvierdaagse tot de triathlon in Ter Apel. En nog veel meer.

Het Pagefestival in Stadskanaal staat nog steeds op de agenda voor zaterdag 20 en zondag 21 juni.

Op 28 april na de persconferentie van premier Rutte wordt door het comité de knoop doorgehakt.

„Het is zeer begrijpelijk dat er in de huidige omstandigheden veel vragen zijn of het Pagefestival wel of niet doorgaat”, vertelt woordvoerder Nico Wiersema. „We hopen natuurlijk dat het Pagefestival doorgaat, maar momenteel overheersen de gevoelens van verdriet, onzekerheid en medeleven voor allen die op welke manier ook worden getroffen door corona.

Onder de huidige stand van zaken blazen wij het festival nog niet af. Wij volgen hierin de lijn die wordt uitgezet door onze overheid. En wat zou het fantastisch zijn als we op 20 en 21 juni gezond en wel een feestje kunnen vieren in het Pagedal en met elkaar het glas kunnen heffen. Gezond en wel natuurlijk, dat is nou onze grootste wens.”

Als het festival onverhoopt wordt afgelast, dan wordt het zeker niet uitgesteld naar het najaar, benadrukt Wiersema.