Hoeveel geld kun je maximaal lenen?

Aangeboden door: Pricewise

Zou je nog altijd eens die droomreis door de Verenigde Staten willen maken? Heeft de keuken van jouw woning in Ter Apel een update nodig? Wil je een serre aanbouwen? Ben je toe aan een nieuwe auto? Stuk voor stuk heb je voor deze dromen veel geld nodig.

Natuurlijk heeft niet iedereen zo’n bedrag op hun bankrekening. Dan kan geld lenen de oplossing zijn, al wil je dan natuurlijk wel weten hoeveel je kunt lenen.

Factoren

Eigenlijk is het onmogelijk om de vraag ‘hoeveel kan ik lenen?’ in het algemeen te beantwoorden. Het hangt namelijk van een aantal persoonlijke factoren af. Hierdoor is het hoe dan ook aan te raden om een aanvraag te doen bij een paar kredietverstrekkers zodat je precies weet wat je maximale lening is. Hierbij kijken de verstrekkers van het geld onder meer naar je woonsituatie, gezinssamenstelling, type inkomen, type dienstverband en openstaande leningen. Op basis van deze factoren bepalen de kredietverstrekkers dus hoeveel jij kunt lenen. Wat al wel bekend is, is dat het minimale leenbedrag 5 duizend euro bedraagt. Daarnaast is het maximale bedrag dat je kunt lenen 75 duizend euro per verstrekker, maar niet iedereen kan daadwerkelijk zoveel geld lenen. Overigens kun je ook bij meerdere aanbieders van geld een lening afsluiten.

Berekenen

Als je toch wilt weten wat het precieze bedrag is dat je maximaal kunt lenen dan kun je dit berekenen. Dit doe je aan de hand van een paar persoonlijke gegevens. Hierna weet je direct hoeveel je maximaal kunt lenen, wat wel op een verantwoorde manier kan gebeuren. Het is tevens belangrijk om te weten dat dit bedrag onder voorbehoud is, het kan dus nog veranderen. Dit komt doordat de kredietverstrekker nog een paar zaken moet goedkeuren. Hierdoor komt het leenbedrag vaak iets lager uit dan dat je had berekend. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een vergelijkingsplatform. Hierop kun je alle leningen zien die aansluiten bij je huidige situatie. Daarnaast zul je direct zien wat per lening de maandlasten zijn, net zoals de rente. Je kunt tevens een aantal zaken aanpassen, zoals het leenbedrag, de leenvorm en de aflossing per maand.