Echtpaar Potze is 65 jaar getrouwd

VLAGTWEDDE Jan en Jannie Potze zijn vandaag 65 jaar getrouwd. Vanwege de coronacrisis wordt het feest niet uitbundig gevierd.

Het briljanten echtpaar is bijvoorbeeld telefonisch gefeliciteerd door burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde. Normaal gesproken komt de burgemeester persoonlijk langs om namens het gemeentebesuur een cadeau aan te bieden en om een kopje koffie te drinken en taart te eten.

Jan Potze is geboren op 22 augustus 1929 in Vlagtwedde. Jannie Niemeijer heeft het levenslicht aanschouwd op 16 september 1930 in Sellingerbeetse. Ze zijn getrouwd op 20 mei 1955 in het gemeentehuis in Sellingen. Na de huwelijksvoltrekking zijn de geliefden gaan 'inwonen' bij de ouders van de bruidegom. Zij hadden een boerderij met landbouw en vee.

Het echtpaar heeft drie zoons, zeven kleinkinderen en elf achterkleinkinderen.

Potze heeft altijd op de boerderij gewerkt. Daarnaast verrichtte hij uiteenlopende werkzaamheden om de kost te verdienen. 's Morgens de koeien melken en dan elders aan de slag en 's middags weer de handen uit de mouwen steken op de boerderij, dat was heel gewoon. Zo heeft hij bijvoorbeeld jarenlang gewerkt in de 'schoppenfabriek' in Vlagtwedde.

Zijn echtgenote hielp als het druk was ook mee op de boerderij en verzorgde het huishouden.

Paul Abrahams