‘Alle zeven beschikbare opvangplekken zijn inmiddels bezet’

MUSSELKANAAL Vanwege de corona crisis kon het eerste lustrum van Balanszorg in Musselkanaal helaas niet worden gevierd, toch is er reden voor vrolijke gezichten.

Onlangs ging namelijk Balanszorg Herstel & Revalidatie van start en de dienstverlening loopt werkelijk als een tierelier. Alle zeven beschikbare opvangplekken zijn bezet.

"We hebben ingespeeld op signalen uit de Kanaalstreek", vertelt Jolanda Willems. Zij is samen met Trea Mulder initiatiefnemer van Balanszorg. Zowel Jolanda als Trea hebben een verpleegkundige achtergrond.

"Bij ons kunnen cliënten herstellen na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname of revalideren na een heup- of knieoperatie. Maar ook als de mantelzorger overbelast is of op vakantie gaat, dan is Balanszorg Herstel & Revalidatie een uitstekende tijdelijke oplossing. We staan zeven dagen per week en 24 uur per dag klaar voor onze cliënten. Vanzelfsprekend zijn we HKZ gecertificeerd."

Deskundig team

"De insteek is dat de cliënten uiteindelijk - een periode duurt maximaal twee keer drie maanden - weer terugkeren naar de eigen woning", vult Trea Mulder aan. "We hebben een gedreven, enthousiast en deskundig team en kunnen indien gewenst een beroep doen op verschillende specialisten, zoals onder meer een fysiotherapeut."

Balanszorg Herstel & Revalidatie is gevestigd tegenover Balanszorg aan de Jan Kortstraat in Musselkanaal.

Behoefte aan opvangplekken

"We kregen de gelegenheid om twee appartementen te kopen. Op 5 maart is de koopovereenkomst getekend en vervolgens is begonnen met de verbouwing en de inrichting van de appartementen en niet te vergeten het aannemen van zes medewerkers. Op 18 mei is de eerste cliënt opgevangen en daarna is het snel gegaan. Alle opvangplekken zijn inmiddels bezet. Dat zegt iets over de behoefte aan deze opvangplekken in Musselkanaal en omgeving."

U wilt meer informatie over Balanszorg Herstel & Revalidatie in Musselkanaal? Bel dan 06-82418859.

Paul Abrahams