Timmer, De Echte Bakker ontvangt Gouden Bekroning voor Drentse Bol en Drentse Turf

GASSELTE - De Drentse Bol en Drentse Turf van Timmer, De Echte Bakker is door het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) in Wageningen Bekroond met Goud.

Hiermee voldoet het product aan strenge kwaliteitseisen en onderscheidt het zich van andere producten. De Drentse Turf is een kruidkoek met koekbodem, gevuld met rozijnen en noten in de vorm van een slof.

Timmer, De Echte Bakker mag de titel de komende zes maanden voeren voor Drentse Bol en Drentse Turf. Bakkers die kwalitatief hoogwaardige producten bakken, komen in aanmerking voor een Gouden Bekroning.

Tijdens de keuring, die wordt uitgevoerd door de keurmeesters van het NBC, wordt naar diverse aspecten van het product gekeken. De geanonimiseerde producten worden beoordeeld op bijvoorbeeld vorm, kleur, geur en smaak/aroma.

De lat ligt hoog

Om in aanmerking te komen voor een Gouden Bekroning moet het product aan hoge eisen voldoen. De score wordt uitgedrukt in maximaal vijf gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op drie onderdelen de maximale score haalt en op alle andere onderdelen niet lager scoort dan een 4, verdient het de titel Bekroond met Goud.

Drentse Bol en Drentse Turf van Timmer, De Echte Bakker en andere met Goud Bekroonde producten zijn voor de consument herkenbaar door de gouden zegel.

Alle producten die met Goud Bekroond worden, zijn terug te vinden op de website www.bekroondmetgoud.nl