Samen aan het werk (3) | Johannes en Marnie van Meerendonk

STADSKANAAL De bouw van het nieuwe pand van Van Meerendonk Waterontharders is begonnen.

Het bedrijf van Johannes en Marnie van Meerendonk is nu nog gevestigd in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Veenstraat, maar wordt verplaatst naar een A-locatie aan het water aan de Tinnegieter.

De start van de werkzaamheden is vanwege de uitbraak van het corona virus ruim zes weken vertraagd, omdat de staalconstructie niet eerder kon worden geleverd. Nu zit de vaart er goed in.

Kippenvel op de armen

"Elke avond nemen we even een kijkje op de bouwplaats", vertelt Marnie. "Het voelt zo onwerkelijk. We hebben telkens weer het kippenvel op de armen staan. Een gevoel van trots overheerst. Twee jaar lang hebben we alleen maar 'op papier' gewerkt, nu zien we langzaam maar zeker het eindresultaat. Het wordt prachtig, de mensen ervaren werkelijk een wow-factor. De showroom - een heuse belevingsruimte - waar ons product tot in detail van A tot Z wordt gepresenteerd, de kantoorruimte, het magazijn, de opslag van zout, het parkeerterrein voor de klanten, de medewerkers en de bedrijfswagens, het groen rondom het pand, ga zo maar even door.

Wat onze dienstverlening betreft verandert niets. We verkopen om te beginnen een topproduct en daarnaast behandelen we onze klanten op een manier zoals we ook persoonlijk zelf behandeld zouden willen worden. Ook als de waterontharder is geplaatst, blijven we in contact met de klant. We gaan een relatie van vele jaren aan. Het is heel belangrijk dat de klant tevreden is en blijft."

Waterdruppel

"Het beeldbepalende pand in de vorm van een waterdruppel is ontworpen door Johan de Groot van Lyvr Architecten in Haren", vult Johannes aan. "Dit pand zijn wij. Karaktervol, zacht, transparant, zichtbaar, rond."

De bouw is gegund aan aannemer Speelman in Alteveer en de werkzaamheden worden begeleid door Bouwbureau Paas in Nieuw-Buinen. Voor de zomervakantie moet het pand wind- en waterdicht zijn.

Eerste lustrum

De officiële opening vindt plaats in het voorjaar van 2021. Twee vliegen in één klap, want dan wordt namelijk ook het eerste lustrum gevierd. Op 16 mei 2016 heeft Johannes als ZZP-er zijn laatste badkamer geplaatst en is hij samen met zijn Marnie het bedrijf Van Meerendonk Waterontharders gestart. De slaapkamer wordt ingericht als showroom, een garagebox wordt gehuurd als opslagruimte. De ene na de andere opdracht wordt in de wacht gesleept en al snel wordt de eerste monteur in dienst genomen. Inmiddels staan veertien namen op de loonlijst.

Extra kavel

In eerste instantie was een kavel gekocht met een oppervlakte van zo'n 2000 vierkante meter. Sinds enkele maanden geleden is het echtpaar ook eigenaar van het naastgelegen terrein met een oppervlakte van 2150 vierkante meter. De ruimte om desgewenst uit te breiden is nu beschikbaar.

"Ondanks de corona crisis hebben we het heel erg druk", benadrukken de echtelieden. "We hebben zelfs twee nieuwe medewerkers aangenomen."

Kijk voor meer informatie op de website www.wegmetkalk.nl

Paul Abrahams