Nieuwe eigenaar Voorintholt groenten en fruit

STADSKANAAL Martin Panneman is met ingang van 1 juni de nieuwe eigenaar van Voorintholt groenten en fruit.

De 26-jarige inwoner van Musselkanaal heeft de speciaalzaak aan de Beneluxlaan in Stadskanaal overgenomen van Dick en Carla Voorintholt uit Nieuw-Buinen. De naam van het bedrijf wordt niet veranderd en alle personeelsleden blijven aan het werk.

Als voorbereiding op de overname heeft Martin sinds 11 mei meegewerkt in de winkel. Dick Voorintholt heeft aangeboden om zijn opvolger tot 1 augustus te begeleiden. Zo gaan ze onder meer samen op pad, zodat Martin persoonlijk kennis kan maken met de leveranciers en de ondernemers in de wijde regio aan wie dagelijks de verse producten worden bezorgd.

"Ik heb nog geen seconde spijt van de beslissing om Voorintholt groenten en fruit over te nemen", vertelt Martin. "Het is een hele drukke winkel en mede door het persoonlijke praatje, het deskundige advies en de hoge kwaliteit van de producten, heeft Voorintholt groenten en fruit een hoge gunfactor opgebouwd in de wijde regio."

"Naar aanleiding van het artikel eind april in de Kanaalstreek en Ter Apeler Courant heb ik enorm veel positieve reacties gekregen", vervolgt Martin die tot voor kort in dienst was van een grondverzetbedrijf, maar daarnaast ook al biologische groentepakketten verkocht.

Paul Abrahams