Ludie Hulshof hoeft niet op zoek naar een andere club; De Treffer ‘16 blijft voetballen

TWEEDE EXLOERMOND Zoals eerder gemeld in deze krant, mogen zowel De Treffer '16 als TEVV van het gemeentebestuur van Borger-Odoorn geen gebruik meer maken van het gemeentelijk sportpark in Tweede Exloërmond.

Tenzij voor 1 juli een door het volledige dorp gedragen oplossing wordt aangediend. Een lastige opgave, want beide voetbalverenigingen kunnen al vijf jaar niet samen door één deur en hebben het dorp in twee kampen verdeeld.

TEVV heeft overigens al vijf jaar geen competitiewedstrijd meer gespeeld. Een terugkeer naar het voetbalveld is om uiteenlopende redenen telkens weer uitgesteld.

Het besluit van de gemeente om de voetbalvelden op slot te zetten, heeft ook gevolgen voor trainer Ludie Hulshof. De inwoner van Nieuw-Buinen heeft onlangs het contract met een seizoen verlengd bij de zondag vijfdeklasser en wordt regelmatig op straat aangesproken over 'hoe nu verder in Tweede Exloërmond?'.

Om duidelijkheid gevraagd

"Ik heb van het weekend contact opgenomen met het bestuur en om duidelijkheid gevraagd", vertelt Hulshof desgevraagd. "Het goede nieuws is dat ik niet op zoek moet naar een andere club, want ik blijf namelijk trainer van De Treffer '16. Bovendien is het eerste team inmiddels bij de KNVB ingeschreven. Daar ben ik hartstikke blij mee."

"Het bestuur van de vereniging met zo'n 260 leden - inclusief jeugdvoetballers en G-voetballers - heeft mij verzekerd dat De Treffer '16 blijft voetballen", vervolgt Hulshof. "Als het niet mogelijk is om in Tweede Exloërmond te spelen, dan wordt desnoods uitgeweken naar een voetbalvereniging in de directe omgeving. En wie weet is er wel een boer die De Treffer '16 een warm hart toedraagt en grond beschikbaar stelt om een door de KNVB goedgekeurd voetbalveld aan te leggen."

Paul Abrahams