Hunebedcentrum in Borger opent op 2 juni

BORGER Dinsdag 2 juni is het dan eindelijk zover. Het Hunebedcentrum heeft, na een gedwongen sluiting van twee en een halve maand, hard gewerkt aan de nieuwe opening op 2 juni.

"Het is puzzelen geweest, heeft veel denkwerk gekost, maar dankzij ons team kunnen we straks open", aldus een positieve Harrie Wolters, directeur van het Hunebedcentrum.

Online tickets kopen

Bezoekers van musea moeten vooraf hun kaartjes online kopen. Tevens dienen zij aan te geven hoe laat ze komen. Het Hunebedcentrum heeft haar online-ticketsysteem volledig aangepast aan de nieuwe maatregelen. Op de website van het museum kunnen bezoekers eenvoudig tickets aanschaffen en hun bezoek kenbaar maken.

"Natuurlijk gaat het spontane bezoek nu niet door, dat is erg jammer. Toch kunnen we met dit ticketsysteem onze bezoekers eenvoudig van kaarten voorzien. Het zal even wennen zijn, maar we roepen iedereen op de kaarten online te kopen. Aan de balie mogen we simpelweg geen tickets verkopen."

Ticketprijs is verlaagd

Het Hunebedcentrum heeft de ticketprijzen verlaagd van 12,50 euro naar 8,00 euro. Voor kinderen tot en met elf jaar is de prijs van 6,25 euro naar 5,00 euro verlaagd. Een kleine deel van de expositie is niet meer toegankelijk, omdat daar de 1,5 meter afstand niet gewaarborgd kan worden. Ook zijn enkele interactieve spellen afgesloten voor het publiek.

Extra's voor meer beleving

"Tijdens het doorploegen van alle protocollen zou je haast vergeten dat het leuk moet zijn om een museum te bezoeken. Gelukkig hebben we dankzij enthousiaste medewerkers en vrijwilligers heel veel extra's weten te creëren", aldus Harrie Wolters.

Zo heeft het museum elke dag kleine vertellingen en demonstraties in het Oertijdpark. Hiermee wil het Hunebedcentrum de bezoekers meenemen in de verschillende tijden van de prehistorie. Ook heeft het Hunebedcentrum een corona-proof-speurtocht ontwikkeld, worden er wandel- en fietsroutes gratis uitgedeeld bij het bezoek en is er een nieuw horecaconcept ontwikkelt om de bezoekers mee te kunnen bedienen. "En nog zijn we bezig met het ontwikkelen van meer extra's. Hoe ongewis de toekomst ook, wanneer je bezig bent en onderneemt, zie je toch steeds weer nieuwe uitdagingen en mogelijkheden."

Protocol

Het Hunebedcentrum moet zich net als andere musea aan de RIVM-maatregelen en het Museum-protocol houden. "We nemen het protocol hartstikke serieus. Dat moet natuurlijk ook. De veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staat voorop. Steeds hebben we nagedacht hoe we met natuurlijke materialen de beleving hoog konden houden", aldus de directeur.