Mysterieuze belevingstocht door de natuur bij Buitencentrum Boomkroonpad

Drouwen Het is zaterdag 4 juli volle maan.

Volle maan is een bijzonder natuurverschijnsel en Staatsbosbeheer maakt die beleefbaar. Tijdens deze mystieke avond kunnen geïnteresseerden bij Buitencentrum Boomkroonpad een bijzondere wandeling maken. Samen met een gids dwalen de deelnemers door de in stilte gehulde bossen en over door de maan verlichte velden. Alle zintuigen staan op scherp. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

Onder begeleiding van een gids van Staatsbosbeheer maakt men een spannende tocht door de bossen en over de heide van het Drouwenerveld en loopt door verschillende soorten bos en wordt af en toe via smalle paadjes dwars door het bos geleid. Verder lopen deelnemers langs grafheuvels, oude keienwegen en over de stille heide. Eerst nog in de schemer, maar langzaam wordt het steeds donkerder in het bos, nog iets verlicht door de volle maneschijn. Onderweg zijn er verschillende rustmomenten waarbij ruimte is voor beleving en natuurlijk het bekijken van de eclips.

Misschien hoort en ziet men wel uilen, vleermuizen of andere nachtdieren, die na het ondergaan van de zon actief worden en hun voedsel zoeken. Tijdens de tocht worden de zintuigen op scherp gezet, in de nacht hebben we immers al onze zintuigen nodig.

Informatie

De vollemaanwandeling is zaterdag 4 juli, start om 20.30 uur en duurt ongeveer twee uur. Het is handig om stevige wandelschoenen aan te trekken. De kosten zijn 8 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen 6 tot en met 12 jaar. Vooraf aanmelden via www.staatsbosbeheer.nl/vollemaanwandelingen Voor meer informatie en overige activiteiten zie www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad