Verkiezing van ‘de beste elf van V.V. Westerwolde zit erop

VlagtweddeHet was vorige week binnen de verkiezing van “De beste elf van de v.v. Westerwolde” in de dertiende en laatste stemronde de beurt aan de beste trainer van de zondagafdeling door de jaren heen.

Een “nominatiecommissie”, bestaande uit vijf personen met een lang verleden bij de v.v. Westerwolde, had de week daarvoor namen van verschillende trainers aangedragen. Totaal negen oefenmeesters werden er genomineerd, waarvan er twee meer dan één nominatie hadden. Zij deden dus mee in de stemronde. Na 66 stemmen (iets meer dan de voorgaande weken) bleek dat Loek Swarts van deze twee de meeste stemmen had verzameld en zich dus de beste trainer van de zondagafdeling mag noemen. De twee genomineerde trainers kwamen tot de volgende score:

Loek Swarts (71,8 % van de stemmen)

Wubbie Smeins (28,8 % van de stemmen)

Een en ander betekent dus dat de verkiezing van “De beste elf van de v.v. Westerwolde” erop zit. Dertien weken lang zijn er nominaties en stemmen uitgebracht op spelers die (zonder de vele niet genomineerde spelers en trainers tekort te doen) in het bijna 65-jarig bestaan van de vereniging voor velen een rol van betekenis hebben gespeeld. Al met al is er een prachtig representatief elftal met daarbij trainers uit de bus gerold. Discussies met betrekking tot dit verkozen elftal zullen er altijd blijven. Hopelijk is het samenstellen van een schaduwelf vanuit de stemrondes voor velen een pleister op de wonde. Wel hoopt de organisatie met deze verkiezing d plaatselijke voetbalvereniging nog meer op de kaart te hebben gezet dan al het geval was.

Wat velen zich gedurende de dertien achter ons liggende weken hebben afgevraagd is, hoe de nominaties tot stand kwamen. De “nominatiecommissie”, bestaande uit vijf personen met een lang verleden bij de v.v. Westerwolde leverde aanvankelijk per persoon iedere week drie of vier namen van spelers in en naderhand ook de namen van de in hun ogen beste trainers uit de geschiedenis van Westerwolde. Vanuit de nominaties werden de namen voor de stemronde vastgesteld en kon er dus een week lang een stem worden uitgebracht. Dit is per stemronde gemiddeld 70,9 keer gebeurd. Omdat niet alle leden van deze nominatiecommissie de behoefte hebben met naam te worden genoemd, blijft het voor sommigen nog even gissen wie deze bijdrage in de vorm van nomineren aan “De beste elf van de v.v. Westerwolde” hebben geleverd.

“DE BESTE ELF VAN DE V.V. WESTERWOLDE”-

TRAINERS: Loek Swarts / Jan Waalkens

DOEL: Henk Hebers jr.

VERDEDIGERS: Hennie Eibergen – Geert Santing – Leo Teuben – Elroy v.d. West

MIDDENVELDERS: Eddy Opheikens – Bert Meijer – Kevin v.d. Laan

AANVALLERS: Geert Meijer – Piet Boekelo – Klaas Bos

“DE BESTE SCHADUWELF VAN DE V.V. WESTERWOLDE”

TRAINERS: George in ‘t Veld / Wubbie Smeins

DOEL: Gerrie Heidekamp

VERDEDIGERS: Henk Bulder – Rik te Velde – Ewald Kuiper – Jan Huls

MIDDENVELDERS: Reiny van Hateren – Reinald Begeman – Loek Swarts

AANVALLERS: Harry Waalkens – Willy Volders – Willem Eelsing