Gehoopte verkoop van grenskantoor Rhederbrug van de baan

De verkoop van het voormalig grenskantoor in Rhederbrug aan een regionale ondernemer is van de baan.

Dat heeft wethouder Bart Huizing (PvdA) van Westerwolde verteld aan de gemeenteraad.

De gemeente is sinds enkele jaren de eigenaar van het kantoor dat in de jaren 90 van de vorige eeuw zijn functie verloor en in de decennia erna zeer verpauperde. Het werd een van de bekendste rotte kiezen in de regio die de ergenis van omwonenden en ook de gemeentebestuurders wekte en wekt.

Persoonlijke omstandigheden

Die waren dan ook blij toen een regionale onderneming zich in 2018 meldde en zei het pand te willen kopen, op te knappen en vervolgens als kantoor te willen gebruiken. Enige tijd geleden liet Huizing weten dat door persoonlijke omstandigheden binnen de onderneming het koopcontract nog altijd niet was ondertekend. ,,En nu hebben we vernomen dat de koop helaas toch niet doorgaat’’, aldus Huizing tegen de raadsleden.

Dat betekent niet dat het gebouw dan maar zonder meer wordt gesloopt. ,,Er hebben zich namelijk in de afgelopen periode acht mensen gemeld die plannen hebben met het kantoor. We willen ook nog anderen de kans geven zich te melden.’’ Volgens de wethouder worden de plannen bekeken en na de zomer besloten hoe het verder gaat met het oude grenskantoor. Huizing zou graag zien dat het gebouw, gezien zijn bijzondere geschiedenis, toch een nieuw leven krijgt.