Alle ruimte voor de honden

Gasselternijveenschemond Bij Dogwalker is er alle tijd en ruimte voor de honden. Eigenaren Susan en Judith Zwaneveld bieden verschillende diensten zoals een hondenhotel, dagopvang, trainingen en puppy uurtjes.

“We hebben geen kooien en kennels, het is hier allemaal in huiselijke sfeer, net als bij de mensen thuis”, vertellen de zussen. Het binnenverblijf waar onder meer dagopvang kan plaatsvinden is verbouwd en daar staan banken van de kringloop waar de honden op mogen liggen. “We hebben ook kussens, het is net wat ze willen. Er kan niks stuk.” Daarnaast zijn er nog twee grote velden buiten. Logés slapen ’s nachts in huis. Elke vrijdagmiddag is het gratis puppy uurtje waarbij de jonge honden naar hartenlust kunnen spelen en ondertussen socialiseren en aan alles wennen. “We zetten bijvoorbeeld een tunneltje neer en een zwembadje met een klein laagje water.”

Trainingen

Naast de opvang biedt Dogwalker trainingen aan, waaronder kleinschalige puppycursussen en voor honden met probleemgedrag. “Dat vind ik het mooist. Denk aan honden die veel blaffen of niet met andere honden om kunnen gaan.” Susan is gecertificeerd trainster en therapie hond begeleidster. “We hebben veel know how en ervaring. We zien gelijk of een hond al dan niet in de groep past of dat ze eerst wat training nodig hebben. Het is mooi dat je het hele pakket in huis hebt.”

De dames komen uit Noordwijk waar ze ook al opvang deden. In februari begonnen ze in Gasselternijveenschemond, mede doordat hun broer die in Nieuwe Pekela woont, hen adviseerde eens in het noorden te kijken voor mogelijkheden. Na een iets rustige periode vanwege de coronacrisis begint het nu weer te lopen. “Veel mensen in de buurt hebben al door dat we hier zitten en zijn kennis komen maken. Je wilt je hond met een gerust gevoel achterlaten. We hebben goed contact met de dierenarts die mensen ook naar ons doorstuurt.” De dames kunnen zo’n twaalf honden opvangen. Dogwalker is gevestigd aan de Gasselterboerveenschemond 11 in Gasselternijveenschemond. Kijk voor meer informatie op de website www.dogwalkersusan.nl

(tekst en foto Cindy Houwen)