Vlammenzee bij uitslaande brand in woning in Drouwenermond. Alle tien honden zijn gered

Een vrijstaande woning aan het Zuiderdiep in Drouwenermond is donderdagochtend volledig uitgebrand.

Het vuur ontstond even voor tien uur. Volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio Drenthe waren op het moment van de uitbraak van de brand geen personen in de woning aanwezig. Wel zaten tien honden binnen, maar alle dieren konden tijdig worden gered.

Rond elf uur was de brand onder controle. De woning kan als verloren worden beschouwd.

Bewoonster vermoedt dat brand in meterkast is ontstaan

In de woning woonde een alleenstaande vrouw, een hondenfokster, met tien Shih-Tzu’s. Zij vermoedt dat de brand na kortsluiting in de meterkast is ontstaan. De honden zijn bij de overburen opgevangen.

Zeker tien blusploegen waren met man en macht om te zorgen dat het vuur zich niet verder verspreidde. Wel liep een naastgelegen woning hitteschade op.

‘Kom niet kijken naar de brand, maar blijf thuis’

Veiligheidsregio Drenthe deed via social media een oproep aan omstanders. ,,Sluit ramen en deuren en zet de ventilatie uit. Kom niet kijken naar de brand in Drouwenermond, maar blijf thuis.” Volgens ooggetuigen staan ongeveer 25 mensen naar de brand te kijken, voornamelijk buren.

De brand aan het Zuiderdiep vond plaats in het deel dat tegen Stadskanaal aanligt. Een gedeelte van de straat is afgezet en blijft ook de komende uren nog dicht.