Paddenstoelexcursie in bos Sellingen

Staasbosbeheer Westerwolde organiseert voor zondagmiddag 4 oktober een paddenstoelenexcursie voor jong en oud. Samen met de boswachter struinen de het bos van Sellingen af op zoek naar paddenstoelen.

Een van de bekendste en meest opvallende paddenstoel is de vliegenzwam, rood met witte stippen. Andere bekende paddenstoelen zijn eekhoorntjesbrood, koraalzwammetje, aardappelbovist en stinkzwam. Sommigen zijn eetbaar zoals de champignon en de oesterzwam. Een aantal soorten zijn zeer giftig en dodelijk voor de mens, zoals de groene knolamaniet.

Vroeger waren er allerlei geheimzinnige verhalen over paddenstoelen. Zo dacht men dat padden in het bos zo nu en dan gingen rusten op hun eigen meegebrachte stoelen, de paddenstoelen. Ook dacht men dat er kabouters in paddenstoelen woonden. En heksen zouden paddenstoelen gebruiken voor hun toverdrankjes.

Vertrokken wordt om 14.00 uur vanaf  het informatiecentrum De Noordmee aan de Dennenweg 1A in Sellingen. De excursie duurt 2,5 uur.  Entreeprijs is vijf euro per persoon vanaf 4 jaar, inclusief drinken en iets erbij. Maximum aantal deelnemers is 20.

Aanmelden of meer informatie

Aanmelden op: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/westerwolde/paddenstoelen-van-westerwolde. Voor meer informatie: f.klatter@staatsbosbeheer.nl of 06-23117148.