Leren luisteren naar muziek in bibliotheek van Ter Apel

Eran Wajsenblum geeft op donderdagavond 24 september een introductie 'Leren luisteren naar muziek' in Bibliotheek Ter Apel.

Kennismaken met klassieke muziek, waar begin je? Eran Wasjenblum, conservatorium geschoold blokfluitist, weet als geen ander hoe hij mensen mee kan nemen op reis in de wereld van de klassieke muziek. Hij gelooft dat iedereen uiteindelijk geraakt kan worden door klassieke muziek. Mensen hebben er soms een verkeerd beeld van terwijl iedereen wel een paar bekende stukken kent die hij of zij mooi vindt.

Hij vertelt verhalen over componisten en hun levens en besteedt aandacht aan elementen in de muziek die voor anderen verborgen blijven. Verschillende perioden in de muziekgeschiedenis komen aan bod, evenals muziek uit diverse culturen. Wasjenblum gaat in op vragen als: 'wat is muziek?', 'hoe luister je naar muziek? en 'hoe kun je goede van slechte uitvoeringen onderscheiden?' En ook: 'wanneer is er sprake van harmonie en wanneer niet, welke muziek geeft rust, welke muziek veroorzaakt spanning?' Hij ondersteunt zijn verhaal met verschillende luisterfragmenten.

Opgeven

De avond start om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Opgeven voor via de website: www.biblionetgroningen.nl/agenda. Deelname kost 5 euro per persoon inclusief koffie of thee.