Carnaval 2020/2021 op ‘t Klooster en de Wieke zal anders zijn

De kogel is door de kerk. In februari 2021 zal er ook op ’t Klooster en de Wieke in Ter Apel géén carnavalsoptocht en geen tentfeesten plaatsvinden zoals we dat de afgelopen jaren hebben gedaan. Dat heeft carnavalsvereniging Kloosterwiekers bekend gemaakt.

De huidige beperkende maatregelen omtrent het coronavirus en de actuele ontwikkelingen rondom Covid-19 bieden weinig hoop dat in februari deze grote publieksevenementen weer mogelijk zijn. "We moeten onze verantwoordelijkheid hierin nemen en nu tijdig duidelijkheid bieden. De voorbereidingen zouden immers nu al weer moeten starten. We hebben dit besluit gezamenlijk met alle regionale carnavalsverenigingen genomen."

En verder: "Dit besluit zal vast niemand verbazen, maar toch hebben we lang de hoop gehad om de bevolking van Ter Apel en omgeving weer een fantastisch feest voor te schotelen met een prachtige carnavalsoptocht en dito feesten in ons mega-feesttentencomplex. Helemaal na zo’n lange periode van beperkende maatregelen en daarmee gepaard gaande behoefte aan plezier en gezelligheid."

Na het 55-jarig jubileumseizoen was De Kloosterwiekers helemaal klaar om weer een nieuw hoofdstuk aan de rijke historie toe te voegen. 'Voor de Kloosterwiekers staat in ieder geval vast dat we de komende weken en maanden alles op alles zetten om ook carnaval in coronatijd te kunnen vieren. Niet zo groots en massaal zoals we gewend waren, maar toch. Binnen de vereniging leven veel ideeën hoe we toch aandacht kunnen schenken aan het carnaval. Hiervoor gaan we ook binnenkort alle wagenbouwers en loopgroepen benaderen."

De Kloosterwiekers roept een ieder op om mee te denken, hoe het een een ander vorm te geven.