Robin Hood Ribhouse in Drouwen haalt de drive-thru opnieuw van stal, deze keer mét stal

Nu de horeca opnieuw dicht moet, haalt Robin Hood Ribhouse in Drouwen haar drive-thru weer van stal. Die is deze keer groter en in wintersfeer, met een heuse stal.

De kerstbomen liggen buiten te wachten, tussen de strobalen. De komende uren moeten ze een plekje krijgen in en rond de drive-thru van Robin Hood Ribhouse, naast Attractiepark Drouwenerzand. Om vier uur op deze donderdagmiddag zijn de eerste gasten welkom om op een bijzondere manier eten te komen afhalen. ,,Ik ga zo zelf even een testrondje maken’’, zegt eigenaar Jan Gerben Dijk, die druk bezig is de laatste puntjes op de i te zetten. ,,Her en der is het misschien nog wat krap.’’

Bij de drive-thru rijden klanten in hun auto door een grote, middeleeuws ingerichte tent. Dijk bedacht het afgelopen voorjaar, toen restaurants hun deuren moesten sluiten vanwege de coronacrisis. Hij wilde niet zomaar een afhaalservice, maar eentje waarbij de beleving net als in zijn restaurant middeleeuws is. Met decoratie in die stijl en een ‘nootje en broodje’, dat op een lange pizzaschep wordt uitgereikt door Robin Hood of Marian.

Het werd een succes. Zo’n tienduizend gasten kwamen er op af, in de tien weken die de intelligente lockdown duurde. ,,We hebben veel positieve reacties gekregen. Er kwamen ook mensen die nog nooit in ons restaurant waren geweest.’’

Corona zet streep door winterterras

Toen de horeca in juni weer open mocht, liet Dijk de grote tent staan. Hij richtte er een terras in, dat deze winter -zo was de bedoeling- zou fungeren als winterterras. De afgelopen weken werd het onderkomen opgetuigd met onder meer kerstbomen en lantaarns.En toen kwam opnieuw het bericht, afgelopen dinsdag: de horeca moet voor de tweede keer op slot. En dus gaat er voorlopig een streep door het Robin Hood-winterterras. Dijk: ,,We hadden al wel in ons achterhoofd dat dit zou kunnen gebeuren. En we waren er snel over uit dat we er dan weer een drive-thru van zouden maken. Iedereen is enthousiast. Natuurlijk zou ik liever open blijven als restaurant, maar hiermee kan ik in ieder geval mijn personeel aan het werk houden en blijven we lekker bezig.’’

De drive-thru is groter dan de vorige keer en het parcours langer. Dijk hoopt hiermee te voorkomen dat er files ontstaan op de weg voor het restaurant, zoals de vorige keer gebeurde. Het winterterras blijft deels in de tent staan, nu even als decoratie. ,,Een ander verschil is dat we nu nog meer beleving hebben toegevoegd, met onder meer echte schapen.’’ De dieren heeft hij geleend van een boer uit de buurt, van wie de zoons bij hem werken.

Bezoekers van de drive-thru kunnen de wollige viervoeters door het glas bekijken. Voor de goede orde: de schapen staan niet op het menu. ,,Wij serveren geen lams- of schapenvlees. De schapen zijn er puur voor de gezelligheid’’, zegt Dijk. ,,Ik vind het leuk dat er wat levende have is. Wie weet breiden we het nog uit tot kerststal. Eerst maar afwachten hoe de vlag er tegen die tijd bij hangt.’’