Genieten van filmfragmenten Stadskanaal in de beginjaren tachtig

STADSKANAAL Op zondag 25 oktober gaat het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal bijna 40 jaar terug in de tijd.

Dan wordt een compilatie van filmfragmenten uit de eerste helft van de jaren tachtig vertoond in het kader van de wekelijkse zondagmiddagactiviteiten.

Tot 2004 maakte de Film- en Videoclub Close-Up jaarlijks een filmisch overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in de gemeente uit dat jaar. Deze films vormen nu waardevolle tijdsdocumenten.

In de voorstelling worden beelden vertoond uit de jaaroverzichten van 1983, 1984 en 1985. In die periode was Beckeringh van Rhijn de burgemeester van Stadskanaal. We zien hem dan ook terug op beelden van de gemeentelijke Nieuwjaarsreceptie, de opening van een middenstandsbeurs Allerhandel in Cultureel Centrum Geert Teis en bij de opening van de crossbaan van de Pagecrossers in het Pagedal.

Verder beelden van onder meer 150 jaar Musselkanaal en ringsteken met auto’s op een bevroren kanovijver in Stadskanaal. Kortom: iedereen die jong was aan het begin van de jaren tachtig zal veel op de films herkennen.

De compilatie duurt 1,5 uur en de voorstelling begint om 14.30 uur. Een kaartje kost 4,50 euro, maar donateurs betalen € 1,50 euro.

In verband met de maatregelen tegen corona is reserveren verplicht. Dat kan via http://www.streekhistorischcentrum.nl

Let op! De voorstelling vindt plaats in de bibliotheek aan de Continentenlaan 2 in Stadskanaal.