Kind van de maan: de ondode krijgers' van Fleur Koeman is binnenkort te koop

NIEUW-BUINEN Het is een spannende tijd voor Fleur Koeman uit Nieuw-Buinen. Vanaf 6 november is 'Kind van de maan: de ondode krijgers' te koop. Het boek wordt uitgegeven door de uitgeverij Boekscout.

"Het is een spannend, maar ook humoristisch boek met zo'n 240 pagina's", vertelt de havo 4 leerling van het Ubbo Emmius in Stadskanaal. "Het is geschreven voor jongeren in de leeftijd van ongeveer twaalf tot achttien jaar. Inmiddels ben ik al begonnen met deel twee met als titel Kind van de maan: de lege wereld. De planning is om het voor de zomer volgend jaar uit te geven. De titel van het afsluitende deel drie is ook al bekend: Kind van de maan: de steden van as."

Fleur schrijft al van jongs af aan. "Ik vind schrijven leuk, het gaat me makkelijk af en ik heb best veel fantasie. Bovendien ben ik geïnteresseerd in de Griekse mythologie. Met 'Kind van de maan' valt alles samen."

De helm van Hades

Het verhaal gaat over drie kinderen - een godenkind, een nimf en een sater - die afdalen naar het land van de doden om de helm van Hades terug te vinden. Onderweg komen ze erachter dat een gekwelde geest de helm heeft gestolen en de macht van de goden wil overnemen. Lukt het de drie kinderen om hem te stoppen?

Positieve beoordeling

"Ik was oprecht blij toen ik van de zomer werd gebeld door een medewerker van Boekscout met de mededeling dat het manuscript wordt uitgegeven. Fijn dat mijn boek straks te koop is via het internet of in de boekwinkel in de buurt.

En de beoordeling was ook heel positief. 'Vanaf de eerste zin wordt de lezer in het verhaal gezogen. Het verhaal wordt als een film afgespeeld. Er zit een lekker tempo in de actiescènes, waardoor de spanning voelbaar is. Zo wordt de lezer meegenomen naar het einde met een onverwachte wending, waardoor de lezer op het puntje van de stoel wordt achtergelaten.'

Mooi toch?"

Paul Abrahams