Peter Zwiers op kandidatenlijst PvdA voor Tweede Kamerverkiezingen

TWEEDE EXLOERMOND Peter Zwiers uit Tweede Exloërmond staat op de kieslijst van de PvdA voor de Tweede Kamer verkiezingen op 17 maart volgend jaar.

Peter Zwiers komt binnen op plek 46. De kieslijst wordt aangevoerd door Lodewijk Asscher, Khadija Arib en Lilianne Ploumen.

Zwiers is sinds 2011 actief als Statenlid voor de PvdA in Drenthe. Daarvoor was hij vijf jaar werkzaam als raadslid in de gemeente Borger-Odoorn. Zwiers’ portefeuille bestaat uit duurzame energie en leefbaarheid van het platteland.

"Ik vind het bijzonder eervol om op de landelijke kandidatenlijst van de PvdA te mogen staan. Het is een stuk waardering voor het werk wat ik hier doe. Daar ga ik vol energie mee door. Onderdeel te zijn van de kandidatenlijst maakt het ook makkelijker om de zorgen die er in onze regio leven over te brengen naar de Tweede Kamerleden. Ik blijf me inzetten om onze regio op de kaart te zetten en te zorgen dat we worden gezien."

Of Zwiers in de Tweede Kamer komt is nog maar de vraag, want de PvdA schommelt in de peilingen tussen de 12 en 16 zetels.