Lionsclub zamelt weer Douwe Egberts koffiepunten in voor de voedselbanken

STADSKANAAL In de maand december houdt de Lionsclub Westerwolde Semslanden voor de zesde keer de inzamelingsactie van DE-koffiepunten.

De ingezamelde koffie- en theepunten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie. Die worden gedoneerd aan de voedselbanken in de regio waar de koffiepunten zijn ingezameld. Voor deze regio zijn dat de voedselbanken Zuid Oost Groningen en Zuid Oost Drenthe.

Vorig jaar bracht de actie landelijk maar liefst 134.000 pakken koffie op. De actie van Lionsclub Westerwolde Semslanden leverde 863 pakken koffie op.

Een pak koffie in het voedselpakket wordt enorm gewaardeerd. Het voordeel van koffie is dat het goed bewaard kan worden en niet snel aan bederf onderhevig is. De Lionsclub neemt de praktische kant van de inzameling voor haar rekening. Hiervoor worden nieuwe inzamelingsdozen bij winkels en supermarkten in de regio geplaatst.

Inleveradressen

De bonnen kunnen tot 31 december worden ingeleverd op de volgende adressen:

• Intertoys Menistenplein Stadskanaal

• Jumbo Froukje Sloot Stadskanaal, Jumbo Ter Apel en Vlagtwedde

• Albert Heijn Borger

• Coöp Sellingen en Odoorn

• Poiesz Stadskanaal en Musselkanaal

Bonnen tellen

Elke 500 punten zijn goed voor 1 pak koffie. Het is leuk om al zelf de bonnen te tellen. Een verzoek van de Lions is om deze dan geteld in zakjes te doen en daarbij duidelijk het aantal te vermelden. Hiermee helpt u de club en de voedselbank.