GroenLinks Westerwolde pleit ook voor tijdelijke geitenstop in de gemeente

De gemeente Westerwolde onderzoekt de komende week de mogelijkheid om een ‘lichte versie’ van een geitenstop in te voeren. GroenLinks Westerwolde steunt dit collegevoorstel. "Gezondheid is belangrijker dan winst", laat secretaris Didi Dresscher, namens de fractie van GroenLinks weten.

"Het college van gemeente Westerwolde wil prioriteit geven aan de gezondheid van omwonenden van geitenhouderijen. Zolang het RIVM onderzoek doet naar de oorzaken van allerlei gezondheidsklachten van omwonenden die in verband worden gebracht met deze bedrijven in andere delen van Nederland zou uitbreiding van het aantal dieren niet mogelijk moeten zijn."

"Natuurlijk is dat voor de ondernemers niet prettig, maar het gaat om een tijdelijke maatregel die weer wordt opgeheven als uit de onderzoeken blijkt dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid. GroenLinks steunt daarom het collegevoorstel van harte. Helaas wordt door een aantal partijen gepleit tegen deze maatregel omdat het de ondernemers zou beknotten."

Tijdens de afgelopen raadsvergadering (woensdag) leek deze visie  in de vorm van een amendement een meerderheid te halen. De fractie van GroenLinks heeft zich hard gemaakt vóór een (tijdelijke) geitenstop en de indienders opgeroepen zich nog een goed te beraden. Het besluit is nu uitgesteld tot 16 december.

Zie ook: https://hetstreekblad.nl/artikel/1141879/westerwolde-onderzoekt-of-invoeren-lichtere-versie-van-geitenstop-mogelijk-is.html.