Jeugdleden SC Stadskanaal ruimen zwerfafval op; actie levert 500 euro op voor de clubkas

STADSKANAAL Zo'n veertig jeugdleden van SC Stadskanaal hebben vanmorgen zwerfafval opgeruimd in de omgeving van het sportpark.

In drie uur tijd werd een groot aantal vuilniszakken gevuld met onder (veel) meer blikjes, plastic en mondkapjes.

De aftrap van de actie is om negen uur verricht door wethouder Goedhart Borgesius van de gemeente Stadskanaal. Komende zaterdag wordt wederom zwerfafval opgeruimd door jeugdleden van Sportclub Stadskanaal.

Als waardering ontvangt de voetbalvereniging een bijdrage van 500 euro voor de clubkas.

Initiatief Marloes Kemkers

Het initiatief voor deze actie komt van Marloes Kemkers. Zij is een hardloopster en ergert zich aan de hoeveelheid zwerfafval die ze tijdens het hardlopen tegenkomt. Ze heeft contact gelegd met de SC Stadskanaal om deze actie 'Stadskanaal schoon' in samenwerking met de voetbalclub op te zetten.

"De laatste maanden lijkt het aantal zwerfafval steeds erger te worden. Het kan zijn dat het sociale leven zich wat meer buiten afspeelt door corona. Blikjes, plastic flesjes, maar ook steeds meer mondkapjes zie ik liggen. Om hierover ook bij de jeugd bewustwording te creëren vind ik belangrijk."

Prikstokken en afzalzakken

De gemeente stelt prikstokken, veiligheidshesjes, afvalzakken en speciale ringen voor afvalzakken beschikbaar. Ook zorgt de gemeente voor het ophalen van de volle afvalzakken. Als de jeugdleden van SC Stadskanaal tijdens de actie zwerfafval grootvuil aantreffen dan geven ze dit via een Fixi-melding door aan de gemeente. De gemeente wil samen met haar inwoners zorgen voor een schone en nette leefomgeving en ondersteunt deze actie daarom van harte.