Welkom! Een digitaal kijkje bij Ubbo Emmius

STADSKANAAL/ONSTWEDDE De stap van basisschool naar het voortgezet onderwijs is best spannend.

Om de leerlingen uit groep 8 en hun ouders/verzorgers een goed beeld te geven van het voortgezet onderwijs van het Ubbo Emmius in Stadskanaal en in Onstwedde worden ieder jaar open dagen georganiseerd.

"Vanwege de geldende coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om de school fysiek te bezoeken en om de sfeer te proeven", vertelt Linda van Sloten. Zij is locatiedirecteur Engelandlaan en Maarsdreef.

Scholen bezoeken

"Om toch een goede indruk te krijgen van het voortgezet onderwijs, zijn in de afgelopen maanden bijna 40 scholen in Stadskanaal en omgeving bezocht. Docenten hebben van alles verteld over de school en ze hebben een film vertoond. Ook konden leerlingen aan de slag met enkele leuke activiteiten. Op die manier is geprobeerd om te laten zien hoe de lessen worden gegeven op onze scholen."

"Het was aanvankelijk ook de bedoeling om in januari een soort van 'drive-thru' te houden", vervolgt Van Sloten. "De voorbereidingen waren van start gegaan, maar uiteindelijk hebben we besloten om het evenement te annuleren.

Streekomroep RTV1

Vervolgens hebben we contact opgenomen met streekomroep RTV1 om gezamenlijk de handen uit de mouwen te steken. Met succes, want op woensdag 27 januari wordt via de website van RTV1 een informatiefilm over Ubbo Emmius uitgezonden. De film begint om 19.00 uur en duurt ongeveer een half uur. Wie verhinderd is om meteen te kijken, geen probleem. De film blijft namelijk beschikbaar via de website."

Opnames

Zowel leerlingen als docenten van de scholengemeenschap met vijf vestigingen in Stadskanaal en één vestiging in Onstwedde worden geïnterviewd door medewerkers van de streekomroep. De opname was afgelopen donderdag in het pand van PRO aan de Gelderselaan in Stadskanaal. Rick Lem en Bart Stoffer Brakke van het videobedrijf Vandebond hebben opnames op locatie gemaakt en die beelden zijn verwerkt in de uitzending die woensdagavond 27 januari te zien zijn.

Online vragenuur

"Het kiezen van een nieuwe school is best spannend", weet Van Sloten. "Het is jammer dat de open dagen niet kunnen doorgaan. Daarom houden we op dinsdag 2 februari ook nog een online vragenuur, een zogeheten Webinar. Daar kunnen leerlingen en ouders nog aanvullende vragen stellen. Van de dagindeling tot de begeleiding door docenten. En meer. Zowel docenten als leerlingen zitten klaar om de vragen te beantwoorden."

Het online vragenuur begint voor de leerlingen om 16.00 uur en de ouders zijn vanaf 19.00 uur van harte welkom. Wel even aanmelden via de website http://www.ubboemmius.nl

"Op maandag 1 februari krijg je dan van ons alvast een link waarmee je kunt deelnemen aan het Webinar. Je krijgt daar dan meteen een uitleg bij, zodat je zonder problemen het vragenuurtje kunt volgen."

Paul Abrahams