Tot 1 juni geen grote evenementen in Groningen en Drenthe

REGIO In de provincie Groningen mogen tot 1 juni geen grote evenementen gehouden worden.

Dat heeft de veiligheidsregio Groningen vrijdag besloten. 

Welke evenementen er door het besluit precies niet door kunnen gaan is bij de veiligheidsregio niet bekend, maar tijdens Koningsdag (27 april) en Bevrijdingsdag (5 mei) zullen er in ieder geval geen groots opgezette festiviteiten zijn. Ook de traditionele paasvuren gaan niet door.

Donderdag liet de veiligheidsregio Drenthe ook al weten dat er in die provincie vanwege het hoge aantal coronabesmettingen tot 1 juni geen grote evenementen georganiseerd mogen worden.

„We hebben nog veel te veel besmettingen. Daar komt bij dat lang nog niet iedereen voor de zomer is gevaccineerd’, stelt Marco Out, voorzitter van Veiligheids Regio Drenthe. Ook het verloop van de Britse variant van het virus is onvoorspelbaar. Dat maakt dat het gewoon niet realistisch is dat er al voor juni evenementen kunnen plaatsvinden.”

Niet voor niets evenementen organiseren

Het besluit van de veiligheidsregio volgt op uitspraken van het RIVM dat er nog zeker tot april maatregelen nodig zijn om het coronavirus te bestrijden. „Daarom hebben we nu deze keuze gemaakt, zodat mensen niet voor niets evenementen gaan organiseren”, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio.