Zorgcentrum De Blanckenborg in Blijham worstelt met 'erg besmettelijke variant' van het coronavirus

In het coronavirus waar zorgcentrum De Blanckenborg mee worstelt zijn afwijkingen gevonden. Om welke variant het gaat, is nog niet duidelijk. Het is in ieder geval niet de Britse variant, bevestigt directeur Herma Fridrichs.

„Er is ons verteld dat er afwijkingen zijn aangetroffen in het virus en dat het een erg besmettelijke variant is,” vertelt Fridrichs „maar er kan nog geen naam aan gehangen worden. De GGD vertelde ook dat het verder niets verandert, maar dat we gewoon erg voorzichtig moeten zijn.”

De situatie in het zorgcentrum blijft zorgelijk, vertelt Fridrichs. Wel is er al een aantal mensen hersteld van het virus. „Bij iedereen zit de emotie nog erg hoog. We hebben van collega-instellingen heel veel hulp gekregen, wat echt geweldig is. We hebben bijvoorbeeld personeelsleden gekregen van instellingen die het zelf ook al lastig hadden. Het is uitzonderlijk mooi dat het toch zover is gekomen.”

Nog ongeveer de helft van de bewoners en ruim een kwart van het personeel is getroffen door het coronavirus. Twee afdelingen zijn nog gesloten.