100 Valentijns pakketten voor kinderen van AZC Ter Apel; sympathieke actie van de Vrolijkheid

TER APEL Stichting de Vrolijkheid is een netwerk van professionele kunstenaars, regelaars en vrijwilligers. 

Wekelijks worden met steun van (lokale) fondsen uiteenlopende kunstprojecten gerealiseerd binnen 30 verschillende asielzoekerscentra in Nederland. Ook in Ter Apel.

In het KunstLab ontdekken kinderen tussen de 4 en 15 jaar hun talenten, en ontwikkelen de jonge makers zich in samenwerking met professionele kunstenaars. Er worden workshops georganiseerd in uiteenlopende kunstdisciplines als muziek, dans, theater, beeldende kunst, spoken word, film of fotografie. Daarnaast vinden samen met professionele kunstenaars kunstprojecten en workshops plaats door en voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar en is er aandacht voor gezamenlijke kunstprojecten voor ouders en kinderen. 

Minder sociale contacten

Helaas is sinds de invoering van de tweede lockdown de locatie van de Vrolijkheid in Ter Apel gesloten voor de kinderen. Waar ze normaal gesproken drie keer in de week workshops volgen, blijven de deuren nu gesloten. Dit betekent minder sociale contacten en minder vrolijke momenten. 

100 Valentijns pakketten

Om het contact met de kinderen te behouden en de lockdown te overbruggen heeft Vrolijkheid Ter Apel de handen uit de mouwen gestoken. Er zijn 100 zogeheten 'Valentijns pakketten' voor de kinderen samengesteld en bij de deuren langsgebracht. Zo kunnen zij thuis creatief aan de slag met het maken van kunstwerken. 

Vrolijke boodschappen

In de pakketten zitten allerhande materialen om een kaart te maken. Op deze manier wil de Vrolijkheid dat de kinderen vrolijke en liefdevolle boodschappen aan elkaar en anderen gaan sturen. Wel hoopt Vrolijkheid Ter Apel weer snel aan de slag te kunnen op locatie! Wanneer de versoepelingen van de maatregelen het toelaten zal het team weer hard aan de slag gaan om nieuwe kunstprojecten te realiseren voor de kinderen.

Wil je meer informatie over wat de Vrolijkheid precies doet? Bezoek dan de site www.vrolijkheid.nl