Tweeënhalve ton subsidie voor dorps- en buurthuizen provincie Groningen

De provincie Groningen stelt per direct een nieuwe subsidieregeling van 200.000 euro vanuit het Coronafonds open voor dorps- en buurthuizen. Samen met een restantbedrag van 50.000 euro vanuit de regeling Bewonersinitiatieven Nationaal Programma Groningen is er tweeënhalve ton subsidie beschikbaar.

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken: ,,Dorps- en buurthuizen spelen een belangrijke rol bij het opvangen van de maatschappelijke gevolgen van de coronacrisis in de samenleving. Met een bijdrage uit het Coronafonds helpen we ze een handje in deze lastige periode”.

1250 euro per dorps- of buurthuis

Het beschikbare bedrag van 250.000 euro is in een laagdrempelige subsidieregeling gegoten meldt de provincie.

Elk dorps- of buurthuis kan één keer een aanvraag doen en maximaal 1250 euro aan subsidie krijgen. De subsidie kan worden gebruikt voor kosten die zijn gemaakt in het kader van de anderhalve meter maatregel en voor activiteiten (coronaproof) die de gevolgen van de coronacrisis beperken of dragelijker maken voor inwoners.

Aanvragen kunnen digitaal worden ingediend bij de provincie Groningen. De regeling is per direct open en sluit op 1 augustus 2021.