Één band, één dj en een negen singer-songwriters. Deze muzikale talenten doen dit jaar mee aan Popsport Drenthe

Aan het talentontwikkelingstraject Popsport doen dit jaar negen singer-songwriters, één dj producer en één band uit Drenthe mee.

Dat meldt coördinator Erik de Vries van stichting Kunst & Cultuur uit Assen.

Deelnemers tussen de 14 en 21 jaar krijgen de komende maanden begeleiding en coaching om zichzelf te verbeteren op muzikaal vlak en op het gebied van promotie en podiumpresentatie.

De artiest of groep die zich het beste presenteert, stroomt door naar het landelijke traject.

Vijf deelnemers uit Assen

Assen spant dit jaar de kroon met vijf deelnemers. Eén ervan is het duo Ellen en Viola dat Nederlandstalige liedjes maakt. Tweede deelnemer is Julia Dubbelboer die zichzelf begeleidt op basgitaar en elektronische beats met daarop theatrale Nederlandse teksten. Andere deelnemers uit de hoofdstad zijn singer-songwriters Leeloo Brinkman en Nina van den Woude die beide Engelstalige liedjes op piano en gitaar spelen.

Deelnemers uit alle uithoeken van Drenthe

Nuala Boersma uit Havelte zingt en drumt sinds jonge leeftijd en net als Kaylee Landhuis uit Coevorden valt ze op omdat ze naast drum meerdere instrumenten speelt. De diversiteit aan instrumenten komt bij Kaylee volledig tot recht in de country, terwijl Nuala Engelstalige popliedjes maakt.

Anousha Baak komt ook uit Coevorden. Zij speelt akoestische gitaar en brengt jazzy popliedjes. Eline Pilaat uit Nieuw-Buinen maakt ballads en speelt naast haar eigen werk ook covers als If I ain’t got you van Alicia Keys.

De Asser dj producer Jordan gaat ook aan de haal met werken van grote sterren. Hij remixt bijvoorbeeld de platen van Billie Eilish en probeert daar in Popsport eigen producties aan toe te voegen. Thirza Lutke uit Coevorden en Marieke Schenk uit Tynaarlo brengen beide kleine poppy liedjes op gitaar.

Slechts één band

Er doet dit jaar slechts één band mee aan het Popsport. Moonlighter uit Borger wil tijdens het talentontwikkelingstraject werken aan samenspel en de inzet van sociale media. Tijdens de Popsport kick-off zette de band onlangs een paar stevige nummers neer, waarin beide gitaristen afwisselend de zang op zich namen.