Johannes Postma uit Westerwolde vliegt maandag naar zijn lief in Suriname. 'Eindelijk. Ik wijk niet meer van haar zijde'

Johannes Postma (58) uit Westerwolde kan zijn geluk niet op. Maandag vliegt hij naar Suriname en wordt hij na vele maanden strijd tegen coronamaatregelen en immigratieregels herenigt met zijn lief Elsdie Uitenwerf (57).

Het stel leerde elkaar in 2017 kennen via facebook en wilde zich settelen in Suriname. Johannes reisde vorig jaar februari naar Nederland terug om papieren voor elkaar te maken. Elsie zou hem nareizen maar vanwege corona mocht ze niet naar Nederland komen.

In de zomer mocht ze voor 2,5 maand naar Nederland. Het stel is toen getrouwd, maar Elsie moest terug.

Gezinshereniging

De afgelopen maanden zaten ze vast, ieder in hun eigen land. Zij mag wel in Nederland komen wonen, maar hierheen vliegen kan niet door corona. Vorige week kreeg het stel eindelijk goed nieuws: in het kader van gezinshereniging mag Johannes wel naar zijn vrouw in Suriname vliegen.

Maandagochtend vertrekt zijn vliegtuig. Postma is blij, maar ook nerveus. ,,Hopelijk gaat het allemaal goed en kom ik in Suriname aan. Dan zijn we eindelijk weer samen.’’ Hij blijft voorlopig in Suriname. ,,Mogelijk keren we in de toekomst terug naar Nederland, maar dan wel samen. Ik wijk niet meer van haar zijde.’’