Voor de tweede keer een brief van de koning | Geert en Jenny Kloppenburg zijn 65 jaar getrouwd

VALTHERMOND Geert en Jenny Kloppenburg zijn morgen - vrijdag 23 april - 65 jaar getrouwd. Het jubileum wordt vanwege de corona crisis noodgedwongen op een bescheiden wijze gevierd.

Burgemeester Jan Seton van de gemeente Borger-Odoorn komt een andere keer een kopje koffie drinken, maar koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben wel een felicitatiebrief gestuurd. Net als vijf jaar geleden toen de echtelieden 60 jaar waren getrouwd.

Geert Kloppenburg is geboren op 8 april 1932 in Valthermond, Jenny Holsappel heeft het levenslicht aanschouwd op 2 oktober 1932 in Dalfsen. Geert - hij werkt in een stelmakerij - en Jenny - zij is in betrekking bij een boer - ontmoeten elkaar voor de eerste keer in Heino. Dat is in 1951. Een tweede afspraak staat gepland in Valthermond.

Vijf jaar verkering

Na vijf jaar verkering geven ze elkaar het jawoord. De huwelijksvoltrekking vindt op 23 april 1956 plaats in het gemeentehuis is Dalfsen. De familie en vrienden zijn met een bus vanuit Valthermond naar Dalfsen gereden. 's Avonds zitten Geert en Jenny ook in de bus terug naar Valthermond.

De jonggeliefden wonen vanaf de eerste trouwdag in hun woning aan het Noorderdiep, op enkele meters afstand van het geboortehuis van Geert.

Timmerman

Geert heeft als timmerman in de bouw gewerkt en stond daarna als klusjesman op de loonlijst van het woonzorgcentrum Ellertsveld in Schoonoord.

Het briljanten echtpaar heeft drie kinderen - één zoon is overleden - en inmiddels zijn er twee kleinkinderen en negen achterkleinkinderen.

Zangkoren

Hobby's van Jenny waren borduren, breien, haken en kleding maken, zwemmen, gymnastiek en zingen. Ze was lid (en medeoprichter) van drie zangkoren. Verder vindt ze het fijn om puzzels te maken.

Geert is 'altijd bezig geweest'. Van klussen tot lezen. Vooral boeken over de streekgeschiedenis waren populair. Vandaag de dag is hij druk met het maken van kaarten.

Paul Abrahams