Herdenking 4 mei gemeente Stadskanaal op RTV1

STADSKANAAL Op 4 mei is traditiegetrouw de herdenking bij alle zeven oorlogsmonumenten in de gemeente Stadskanaal. Dit jaar is in verband met de corona maatregelen de herdenking te volgen op de televisie.

Vanaf 20.00 uur zien de kijkers bij RTV1, na de 2 minuten stilte en het Wilhelmus, het Joods Oorlogsmonument Stadskanaal. Hier houdt burgemeester Klaas Sloots een toespraak die aansluit bij het landelijke thema ‘Na 75 jaar vrijheid.’ Daarna zien de kijkers beelden van de kransleggingen bij alle monumenten met leden van het college en de herdenkingscomités. Het programma eindigt met de kranslegging bij het gemeentelijk oorlogsmonument in Musselkanaal.

Burgemeester Klaas Sloots

Burgemeester Klaas Sloots: “Wat betekent vrij zijn in ons leven op dit moment? Ná 75 jaar vrijheid? Op afstand herdenken we vandaag, omdat we voor het eerst sinds lange tijd meer beperkt zijn in onze bewegingsvrijheid. Deze situatie roept op om samen vol te houden en elkaar te beschermen. Laten we onthouden hoe belangrijk vrijheid voor ons is. Voor mij is vrijheid elkaar ruimte geven en rekening houden met elkaar.”

Samenwerking

Het aangepaste programma is mogelijk dankzij de samenwerking tussen RTV1, de gemeente en de herdenkingscomités: Comité Joods Oorlogsmonument Stadskanaal, Herdenkingscomité ’40- ’45, 4 mei Herdenkingscomité Musselkanaal, 4 mei Herdenkingscomité Mussel, 4 mei Herdenkingscomité Onstwedde en Herdenkingscomité Alteveer.