Livestream van concert in de Vesting Bourtange

BOURTANGE Het Ruiten Aa-kanaalconcert, dat dit jaar uitwijkt van Vlagtwedde naar Vesting Bourtange, wordt zaterdagavond 3 juli ook via een livestream rechtstreeks uitgezonden.

"We willen op die manier meer mensen de mogelijkheid bieden van het concert te genieten", zegt medeorganisator en zanger Klaas Spekken uit Vlagtwedde.

"In de Vesting is plaats voor maximaal 400 bezoekers", benadrukt Spekken. "We kunnen iedereen bij binnenkomst registreren en de onderlinge afstand van 1,5 meter is goed te handhaven."

Of het muziekfestijn daadwerkelijk kan doorgaan, is afhankelijk van het verloop van de corona crisis. "Het optimisme overheerst en we zijn daarom begonnen met de voorbereidingen. Het duurt nog twee maanden en veel mensen worden in de komende weken gevaccineerd."

Het publiek kan vanaf 's avonds negen uur genieten van artiesten als Josien Bakker, Romain Doedens, Christopher Held, Leona Phillippo en ook Klaas Spekken zelf is van de partij.

Een toegangskaartje voor het concert in de vesting kost 5 euro. Ook voor de livestream moet 5 euro worden betaald. "Het registreren van de bezoekers kost geld, evenals het regelen van de livestream. Met de financiële bijdrage willen we uit de kosten komen."

De kaartverkoop gaat van start zodra door de gemeente Westerwolde het licht definitief op groen wordt gezet.

Paul Abrahams