Jasper in Actie brengt 620 euro in het laatje van de Nierstichting

ZANDBERG Voor de vrijwilligers van 'Jasper in Actie' was het afgelopen zondag (moederdag) erg vroeg opstaan.

De eerste vrijwilligers waren al om 3.45 uur aanwezig voor het klaarmaken van de ontbijtpakketjes. De rest volgde om 6.00 uur en 7.00 uur om te helpen met inpakken en inladen.

Daarna werden 150 adressen bezocht om 290 ontbijtpakketjes te bezorgen. In plaatsen als Sellingen, Valthe, Nieuw- Weerdinge, Stadskanaal, Eerste en Tweede Exloërmond, Ter Apel en Musselkanaal

"De 290 ontbijtpakketjes waren aan het begin van de week vóór moederdag al besteld", vertelt Jasper Schepers uit Musselkanaal. "Toen moesten we echt stoppen met het aannemen van bestellingen. Dat besluit heb ik samen met Anja Hartlief van De Schaapsberg moeten nemen."

Van elk besteld ontbijtpakket was twee euro voor Jasper in Actie bestemd.

Jasper Schepers heeft sinds zijn geboorte een nierziekte en met zijn eigen actie platform 'Jasper In Actie voor de Nierstichting' haalt hij met lokale acties geld op voor de Nierstichting. Afgelopen winter hebben Anja Hartlief van De Schaapsberg en Jasper de handen ineengeslagen om de moederdagactie van De Schaapsberg dit jaar samen op te zetten. Vorig jaar was het goede doel World Servants groep Musselkanaal.

De uiteindelijke opbrengst van de actie is 620 euro, dat is inclusief enkele giften. "Super! Echt ongelooflijk. Kippenvel en sprakeloos. En supertrots op al onze vrijwilligers!", jubelt Jasper.

"Of en hoe de actie volgend jaar vorm gaat krijgen moeten we nog maar even bekijken", vertelt Anja. "Nu hadden we al twee jaar de mogelijkheid om de zalen te gebruiken om alles uit te zetten. Als we volgend jaar weer gewoon open zijn is dat een ander verhaal. Maar we kunnen in ieder geval de actie van 2021 wederom als succesvol wegzetten!"