Gemeente Aa en Hunze NLdoet

GIETEN - De gemeente Aa en Hunze doet op vrijdag 11 maart en zaterdag 12 maart mee aan NLdoet. De medewerkers van de gemeente Aa en Hunze, alsmede de leden van het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad, gaan deze dag op pad om iets voor en met inwoners, verenigingen en organisatie te doen.

Wethouder Henk Heijerman: “Als gemeente verwachten wij in deze participatiemaatschappij een steeds grotere vrijwillige inzet van onze inwoners. De gemeente heeft daarin een voorbeeldrol. Om NLdoet tot een succes te maken voor inwoners, verenigingen en organisaties is een zo groot mogelijke inzet vanuit de gemeente gewenst. Door deel te nemen aan NLdoet in Aa en Hunze, willen wij iets terug doen voor de maatschappij!” Op 6 oktober 2014 vond de eerste DoeDag van de gemeente plaats. Ruim 120 medewerkers en het college hebben zich deze dag ingezet. Uit een evaluatie bleek dat zowel inwoners als medewerker de DoeDag erg hebben gewaardeerd. Eén van de aanbevelingen was om meer project met de inwoners uit te voeren. Daarom sluiten we dit jaar aan bij NLdoet.

NLdoet

Ieder jaar organiseert het Oranje Fonds samen met duizenden organisaties in het land NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Dit jaar is dat op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Geef uw klus op

Op de DoeDag gaat de gemeente Aa en Hunze samen met u aan de slag. Daarbij sluiten we aan bij de klussen die zijn aangeboden bij NLdoet. Wij zijn nog op zoek naar meer klussen. Dus moet het dorpshuis nodig opgeknapt of schoongemaakt worden, heeft het speeltoestel een opknapbeurt nodig, wilt u een verwendagje voor alle ouderen of heeft u een andere leuke klus? Meld uw klus dan aan op www.nldoet.nl en wie weet komt de gemeente u helpen.