Informatieavond over Windpark De Drentse Monden en Oostermoer is afgelast

NIEUW-BUINEN - De informatieavond op donderdag 13 december over de bouw van de eerste windturbine van Windpark De Drentse Monden en Oostermoer is afgelast.

Dat hebben de initiatiefnemers van het windpark besloten. Aanleiding hiervoor is een actie van stichting Platform Storm, waardoor de initiatiefnemers de veiligheid tijdens de bijeenkomst niet kunnen waarborgen.

De bouw van de eerste windturbine begint in januari 2019. De initiatiefnemers van het windpark willen de omgeving daarover goed informeren en in gesprek komen met de omgeving over het verloop van het bouwproces. Daarom was een informatieavond gepland. Hier zou toelichting worden gegeven op de bouw van de eerste windturbine en er zou ruimte zijn voor omwonenden om vragen te stellen.

De initiatiefnemers van het windpark betreuren ten zeerste dat zij genoodzaakt zijn tot het afgelasten van de informatieavond. De initiatiefnemers beseffen dat een grote groep inwoners nu het kind van de rekening is, omdat deze mensen nu niet de informatie krijgen waar zij belang bij hebben.