Wethouder Lian Veenstra verricht aftrap Old Stars Walking Football

STADSKANAAL - Donderdag 13 december vindt de officiële start plaats van het Old Stars Walking Football project bij SJS.

Een aantal prominenten maakt daarbij hun opwachting, waaronder sportwethouder Lian Veenstra van de gemeente Stadskanaal en FC Emmen directeur Ben Haverkort.

De bijeenkomst in de kantine van SJS aan de Julianastraat in Stadskanaal begint om 20.00 uur.

Sinds het project enkele weken geleden bekend is gemaakt in De Kanaalstreek hebben zich al 23 deelnemers gemeld. Maar liefst 12 er van komen van buiten SJS. Zonder dat er nog maar één bal is gespeeld, mag al van een succes worden gesproken. Het aantal geïnteresseerden overstijgt ruim de verwachting en dat geldt zeker voor het grote aantal niet-SJS-ers dat zich heeft gemeld. Old Stars Walking Football voorziet dan ook duidelijk in een behoefte. Dat bleek uit de reacties van de mensen die zich hebben aangemeld. Ze wilden allemaal weer graag voetballen, maar dan wel op hun eigen tempo.

FC Emmen

Begin dit jaar is SJS een samenwerking aangegaan met FC Emmen. In eerste instantie werd de, toen nog eerste divisieclub, gevraagd om ambassadeur te worden van de Freddie Pranger Memorial, het prestigieuze G-Voetbaltoernooi van SJS. Dat werd geregeld via Naoberschap United, de maatschappelijke stichting van de FC. Kort daarop bood FC Emmen aan om SJS op te nemen in het Drents Verbond. Dat is een samenwerkingsverband tussen FC Emmen en een aantal clubs in hun verzorgingsgebied. Een van de projecten die daaruit voort kwam is het Old Stars Walking Football.

Sprekers

De bijeenkomst op donderdag 13 december is in twee delen opgebouwd. Eerst komen enkele sprekers aan het woord zoals wethouder Lian Veenstra en FC Emmen directeur Ben Haverkort. Jens Dijkstra van het Huis voor de Sport Groningen neemt de aanwezigen mee in het mooie van Old Stars Walking Football. Lars Nieboer van Fysiotherapie Optimove Gasselternijveen sluit de rij. Hij legt uit wat de fittest in houdt en hoe er op wordt gelet dat blessures worden voorkomen, bijvoorbeeld door een speciaal op de doelgroep afgestemde warming-up.

Demonstratie

Hoe een uurtje Old Stars Walking Football er uit ziet wordt in het tweede deel vertoond. Alle aanwezigen gaan dan naar buiten. Op het kunstgrasveld geven spelers van FC Emmen Old Stars een demonstratie. Om ze er vast aan te laten proeven doen er ook vier kersverse SJS Old Stars mee. Voordat de mannen los gaan neemt wethouder Lian Veenstra de aftrap voor haar rekening.

Ondersteuning

Voor het project zijn kosten gemaakt. Zo komt er een folder en is de ondersteuning vanuit het Huis voor de Sport niet gratis. Sponsoren hebben er echter voor gezorgd dat een groot deel van de kosten konden worden gedekt. Rabo Versterkt heeft de kosten van het Huis voor de Sport voor haar rekening genomen. De gemeente Stadskanaal en de stichting zaVie hebben elk een financiële bijdrage toegekend in de aanloopkosten. De stichting Welstad steekt energie in de bekendmaking en werving. Voor leden van SJS is het aanbod gratis. Mensen van buiten SJS betalen 3,70 euro per maand.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich blijven aanmelden. Dat kan door langs te komen op de startavond op 13 december. Mailen of bellen kan ook: secretariaat@vvsjs.nl of 06-55302393.